Veiligheid voor de Hond

Met de hond frisbeeën kun je buiten doen. De ondergrond moet egaal zijn (grasveld of zandvlakte). Dogfrisbee kun je niet spelen op een erg oneffen terrein, in mul zand, op kunstgras, op een glad oppervlak of op straat. De hond kan zich dan bezeren, maar ook voor jezelf ligt het risico op ongelukken op de loer. Ga ook verantwoordelijk om met het risico op spierblessures. Een hond moet ook eerst even goed warm worden vooraleer hij een sportprestatie levert.

De keuze van je frisbee is ook belangrijk. Slechte dogfrisbees zorgen voor wonden aan tong, tandvlees en bek van de hond. Bij frisbeewinkel zijn we in dit onderwerp gespecialiseerd en verkopen we alleen de allerbeste merken met de beste prijs–kwaliteits verhouding. We gaan in onze keuze ook bewust om met duurzaamheidsaspecten. Plastic is een olie-product en afval voorkomen vinden we belangrijk. Recyclebaar materiaal dat lang meegaat dus, PVC en rubber hondenfrisbees zijn uit den boze. Meer weten over de keuze van je frisbee? Klik dan hier.

Jonge honden wordt afgeraden om te springen vanwege het feiot dat na 18 maanden pas de groeischijven van de hond pas sluiten. Tot die tijd moet je voorzichtig zijn met springen, draaien en landen. Met trucjes aanleren kun je vroeg beginnen, evenals positieve associaties opbouwen met de frisbee (geef de hond er eten en drinken uit bijvoorbeeld). Prooidrift opbouwen kan ook, zelfs met een frisbee. Gooi dan rolende frisbees (de frisbee rolt dn rechtstandig van je weg). Dit houdt de hond tevens goed binnen jouw sfeer van invloed.

Het spreekt vanzelf dat de handler goed leert gooien, plaatsen en timen. Om goed te leren gooien, kun je natuurlijk oefenen bij je lokale vereniging. Als je echt instructie wilt, vraag dan een professional om je te helpen. De professionals van www.frisbeeclinics.nl helpen je graag.

Voor Wie is Hondenfrisbee Geschikt

Iedereen met een hond die graag rent, apporteert en vangt, speelt waarschijnlijk weleens met een frisbee. Buiten op het veldje of ergens op het strand. Als je daar samen plezier aan beleeft, laat je er dan vooral niet van weerhouden, ongeacht jouw talent of het talent van je hond. In principe kan elke hond namelijk een frisbee leren vangen. Maar zoals met alles helpt het als je het doet met de juiste kennis en materiaal.

Het gaat er niet alleen om wat jij je hond kunt leren, als je begint met dogfrisbee zul je namelijk ervaren dat er vreselijk veel mogelijkheden zijn met een frisbee. Er zijn wel honderd verschillende werptechnieken die je jezelf allemaal kunt aanleren. Het heeft dus zin om je hierin eens te verdiepen door bijvoorbeeld bij een dogfrisbee club te gaan. Je kunt met je hondenclub ook eens een professionele frisbee-gooi les of clinic laten organiseren door www.frisbeeclinics.nl.

De beste manier om vaardigheden met de frisbee op te bouwen, is door het vaak te doen en te blijven oefenen. Je kunt natuurlijk ook met je hond naar een cursus gaan. Van daaruit kun je op een natuurlijke manier doorgroeien naar de wedstrijdsport. Er zijn verschillende wedstrijdvormen van dog frisbee.

Welke Hondenrassen zijn Goed in Frisbee

Niet alle rassen zijn even gemakkelijk te motiveren. Sommigen zijn qua bouw en souplesse juist in de wieg gelegd voor dog frisbee op het alerhoogste niveau.

Vooral werkhondenrassen vinden het geweldig om alles uit de kast te halen om de frisbee te vangen. Voor hen is het iedere keer de ultieme beloning om de frisbee in de bek te hebben. Voor erg grote rassen kan het belastend zijn om te rennen en te springen naar de frisbee. Ook rassen met erg korte neuzen zijn geen top frisbeeërs omdat het voor hen moeilijker is de frisbee in de bek te houden.

Maar als de hond het leuk vindt en te motiveren is, dan is frisbee spelen met de hond een geweldige manier om buiten met je hond bezig te zijn. Pak het rustig aan, voorkom blessures en kies de juiste frisbee. Ga – als je het echt leuk vind – eens te rade bij een dogfrisbee club en vergroot je kennis en ervaring. Het is een superleuke sport met leuke mensen.

Veel plezier!

Nederland kent nationale teams in de categorieën U17 en de U20. De U20 dames zijn zelfs een keer Europees kampioen geworden. Er zijn ook een aantal junioren van de eerste lichting die momenteel in Amerika spelen in de professionele league.