Ruben
Timmerman

PDGA #99581

Mijn naam is Ruben Timmerman. Ik ben geboren in 1992, woon in Hoogeveen en speel Disc Golf sinds dat het DiscGolfPark in Hoogeveen is geïnstalleerd. Daarnaast ben ik trainer van het Auti team van VV Hoogeveen. Sinds 2019 word ik gesponsord door Frisbeewinkel.nl.

Ik heb Disc Golf ontdekt toen ik samen met mijn vriend Bart zijn hond aan het uitlaten was. We vroegen ons af waar de baskets voor waren. Bij de plaatselijke supermarkt kon je toen van die goedkope discs huren. En toen we eenmaal aan het spelen waren was ik meteen verkocht.

Van Uwe heb ik vervolgens een hoop geleerd, zowel op technisch als op het mentale vlak. Hans van Frisbeewinkel benaderde mij daarna al snel en hielp me om me verder te ontwikkelen.

Als ik disc golf, vind ik rust, omdat je alles om je heen even kunt vergeten. Dat ontspant. Het mooie aan Disc Golf is dat iedereen het kan spelen. Je hebt aan 1 disc al genoeg.

Mijn doel voor de toekomst is om een vaste naam te worden in de top van Nederland. Ik zou ook nog graag keer een eurotour willen spelen. Verder wil ik zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met deze fantastische sport.

Ik ben Hans van Frisbeewinkel heel dankbaar voor het vertrouwen dat hij in mij heeft. Ik voel ondersteuning om een betere discgolfer te worden, maar geen druk om te moeten presteren. Het gaat niet altijd om korte termijn uitstraling of wat ik bereik op de course.

 

 

 

 Wat heb ik nu bereikt met discgolf?

1ste National Tour 2018/2019

2de Belgian Open 2020 (Amateurs)

1ste Grow the sport tour 2018/2019 (MA2)

6e Dutch open 2019 (rookie of the Tournament)