Hans
Krens

PDGA #77332

Mijn naam is Hans Krens en ik ben eigenaar van Frisbeewinkel.nl. Ik speelde bij het nationaal team Ultimate frisbee en gaf op eigen initiatief frisbeelessen op basisscholen. Dit leidde tot de oprichting van Frisbeeclinics.nl en van daaruit richtte ik een aantal frisbeeclubs op voor de jeugd. Daardoor rolde ik in het coachingsvak en bekwaamde mij daarin. Tegelijk richtte ik Frisbeewinkel.nl op. Later kwamen DiscGolfPark Benelux, en The Ultimate Teacher, waarmee ik mijn ervaring in probeer te zetten voor de groei van de frisbeesport. Frisbee equals Fun!

Disc Golf als sport heb ik pas wat later ontdekt. Een heerlijk tijdverdrijf. Toen ik op de leeftijd belandde waar mijn hobby mijn beroep was geworden, was het wat veel om actief frisbeesport beoefenen te combineren met al mijn andere bezigheden.

Ik geef nog graag hier of daar een frisbeeles, of ontvang mensen voor een privé werpsessie of coaching. Verder gaat mijn tijd steeds meer richting Agroforestry en Permacultuur met mijn project De Warf

Frisbee staat voor mij gelijk aan plezier.

De vlucht van de schijf is iets magisch.

Het doel van frisbeewinkel: goede frisbees beschikbaar maken voor een goede prijs. De frisbeesporter is mijn klant en lever ik maximale service. De frisbeemerken die dat uitdragen en daarbij helpen zijn welkom.

Frisbeewinkel wil een bijdrage blijven leveren aan de groei van de frisbeesport en fijne mensen om zich heen verzamelen die daaraan mee willen werken. Verder hebben we de ambitie om de kennis die we hebben opgebouwd in jet onderwijs te delen. Dat doen we met het project “The Ultimate Teacher“, een gratis lespakket dat best practices van frisbeetrainers en docenten wereldwijd beschikbaar maakt. 

 

 

Carriere Hans Krens in het kort

– Speelt Ultimate Sinds 1992, UFO Utrecht, werd daar trainer.

– Geeft frisbeeles op school sinds 1998, op eigen initiatief

– 2003-2006: Richtte frisbee verenigingen voor de jeugd op in Utrecht, Leusden, Veenendaal en werd daar trainer. startte de jeugdcompetitie op en was toernooidirecteur van de Valley Frisbee Games tot en met 2017

– 2008 – 2012: Bondscoach U17 Ultimate Frisbee Team Nederland

– Sinds 2012: Aanleg van meerdere DiscGolfParks in Nederland, o.a. Nieuwegein, Hoogeveen, Arnhem, Amsterdam, Heerhugowaard, Winsum, As (BE) en Vielsalm (BE).

Hans schreef mee aan lespakketten voor scholen, gaf honderden docenten les in frisbee, gaf les aan frisbeetrainers namens de Europese federatie en ontwikkelde zijn eigen lesmethode The Ultimate Teacher samen met Daan Remmers. Ook werkte hij voor NOC*NSF en hielp de KVLO om serieuzer met frisbee aan de slag te gaan.