Innova XT Atlas Overmold

15,95

Met de XT Atlas kwam Innova als eerste merk op de markt met een zogenaamde “Overmold-disc”. De rand wordt eerst gemaakt uit zacht & grippy materiaal. Wanneer dat is uitgehard, wordt het middelste deel erin gespoten met een iets stijver plastic. De beide delen zijn met elkaar versmolten en ook nog gelast door middel van de vier zogenaamde “kompas-punten”.
Het resultaat is een disc die stijf genoeg is om hard mee te gooien, terwijl de rand toch zacht genoeg aanvoelt en stootvast is. Door de verschillende kleuren van de beide materialen ontstaan frisse kleurcombinaties, zodat de Atlas er ook nog eens goed uitziet.

Qua vluchteigenschappen is de Atlas toegankelijk en eenvoudig: Als je hem vlak weg gooit, zal hij rechtdoor vlioegen, met aan het eind van de vlucht een beetje fade. Maar zowel een hyzer lijn als een annhyzer lijn houdt deze disc ook vast, op met de forehand worp als backhand worp.
Laat het gewicht dat je koopt afhangen van je kracht. Grote, sterke zware kerels gooien met 180. Dames met veel ervaring gooien over het algemeen met discs rond de 170 gram. Ben je niet zeker, laat je door ons adviseren en stuur een mail. We helpen je graag bij het maken van je keuze.

Speed Glide Turn Fade
5 4 0 1
Artikelnummer: N/B Categorieën: ,

Vóór 13:00 besteld? Zelfde dag verzonden

 Gratis verzenden vanaf €50 (NL)

  Persoonlijk en deskundig Advies


XT PLASTIC
XT Plastic van Innova is super stroef en grippy. Bij somige discs heeft het wel wat weg van fijn schuurpapier. Vooral bij putters en midranges geeft dat erg veel controle, vandaar dat vooral die discs in dat plastic worden gemaakt.

KLEUR EN GEWICHT
Bij het kopen van deze frisbee kun je de kleur selecteren. Wij proberen de afbeelding van de disc zo waarheidsgetrouw weer te geven, maar dat is best ingewikkeld. Ten eerste omdat verschillende schermen de kleur verschillend weergeven. Bovendien omdat er verschillende schakeringen van kleuren bestaan en de belichting tijdens het fotograferen ook zeer bepalend is. Er kan dus iets verschil zijn tussen de kleur die het plaatje weergeeft en de frisbee die je ontvangt.

ADVIES BIJ KEUZE VAN JE FRISBEE
Discgolf frisbees zijn niet ontworpen om mee over te gooien, maar om frisbeegolf mee te spelen. Met een putter of een midrange disc is gooien en vangen wel mogelijk voor de geoefende gooiers, echter een frisbee uit de categorie Ultimate Discs is hier veel beter voor geschikt. Zie onze FAQ in het linker menu voor meer informatie over frisbees.

Extra informatie

Gewicht 180 g
Speed

Glide

Fade

Plastic

Gebruik

Merk

Gewicht

, , , , ,

Disc type

Diameter

Kleur Flight Plate

Geel, Hot Pink, Oranje, Paars, Roze, Wit

Kleur Rand

Blauwgroen (Teal), Grijs, Hemelsblauw, Wit, Zwart

Wij verkopen dé topmerken