Discmania Evolution Hard Exo Tactic

13,95

De Tactic is een zeer overstabiele approach disc. Ideaal als je tegen een storm in moet gooien, want dit ding gaat keihard linksaf (voor rechtshandige backhand gooiers). Hij heeft de vorm van een putter, heeft een flat top en een ronde rand die opvallend lekker in de hand ligt.

Discmania noemt de Tactic een throwing putter, daarbij aansluitend op de manier waarop Disc Golf zich ontwikkelt. Steeds meer spelers gebruiken namelijk een overstabiele putter voor de grotere afstanden, en hebben dan een disc nodig die niet flippy wordt (niet teveel turn krijgt door de hogere snelheid). Als dat de opzet was, dan is dat zeker gelukt. Want wat is dit ding overstabiel! Je kunt hem gebruiken voor verre worpen, waarbij je op de finish moet kunnen vertrouwen in alle omstandigheden.

Deze disc raden we niet aan voor beginnende spelers.

De Tactic wordt gemaakt in Soft Exo en Hard Exo Plactic. Beide plastics zijn lekker stroef (grippy), de keuze is een heel persoonlijke. Soft moet je bij deze disc overigens niet te letterlijk nemen, de soft exo voelt al vrij stevig aan. De hard exo Tactic is zo stevig als een plank en kan dus een enorme power aan.

Speed Glide Turn Fade
4 2 0 3

 

Artikelnummer: N/B Categorieën: ,

Vóór 13:00 besteld? Zelfde dag verzonden

 Gratis verzenden vanaf €50 (NL)

  Persoonlijk en deskundig Advies


DISCMANIA EVOLUTION EXO PLASTIC
Het Exo plastic van discmania bevindt zich aan de stroeve zijde van het spectrum. De Soft plastic variant kan iets indeuken voor iets meer grip. De harde variant voelt ook stroef aan, maar deukt niet in.

ADVIES BIJ KEUZE VAN JE FRISBEE
Discgolf frisbees zijn niet ontworpen om mee over te gooien, maar om frisbeegolf mee te spelen. Met een putter of een midrange disc is gooien en vangen wel mogelijk voor de geoefende gooiers, echter een frisbee uit de categorie Ultimate Discs is hier veel beter voor geschikt.

Extra informatie

Gewicht 175 g
Speed

Glide

Fade

Gebruik

Merk

Plastic

Gewicht

Kleur

, , ,

Disc type

Diameter

Wij verkopen dé topmerken