Innova Champion Firebird

16,95

Sinds de invoering van de Firebird in het jaar 2000 is de Firebird één van Innova’s meest verkochte disc golf discs. Super overstable is hij legendarisch als tegenwind schijf en is daardoor in bijna iedere disc golf tas wel te vinden. Ook bij spelers die gesponsord worden door andere merken is dat vaak het geval. Want een Firebird kopie van een ander merk is nog steeds geen echte Firebird.

De Firebird leent zich voor lange Hyzer shots, tegenwind of zijwind. Maar een ‘beat-up’ DX Firebird (een beschadigde ) is geschikt voor de vlakke en strakke fairway shots. We hebben wel eens een klant gehad die een nieuwe DX firebird direct na aankoop meerdere malen op de grond sloeg omdat deze moest dienen als vervanging voor zijn oude, vertrouwde ‘beat up’ schijf. Maar bij andere plastics – vooral bij Champion – heb je dat effect natuurlijk minder.
De Firebird wordt door sommigen ook met een lichte hyzer gegooid en levert dan een S-curve op. Hij heeft wel wat van een Viper weg, maar dan voor de langere afstand. En alsof dat nog niet genoeg is, is de Firebird ook geschikt voor forehand anhyzers, upside downs en forehand rollers. Het is dus eigenlijk niet de vraag of de firebird in je tas belandt, maar in hoeveel verschillende plastics.

Speed Glide Turn Fade
9 3 0 4

 

Artikelnummer: 0 80757 35691 9 Categorieën: ,

Vóór 13:00 besteld? Zelfde dag verzonden

 Gratis verzenden vanaf €50 (NL)

  Persoonlijk en deskundig Advies


CHAMPION PLASTIC
Het Champion Plastic van Innova is een onwaarschijnlijk duurzaam plastic, dat ook wel Candy Plastic wordt genoemd. Het heldere, super duurzame plastic gaat veel langer mee dan de normale DX variant van Innova. Dit zorgt ervoor dat deze discs veel langzamer verouderen, en dat ze voorspelbaar vliegen.

ADVIES BIJ KEUZE VAN JE FRISBEE
Discgolf frisbees zijn niet ontworpen om mee over te gooien, maar om frisbeegolf mee te spelen. Met een putter of een midrange disc is gooien en vangen wel mogelijk voor de geoefende gooiers, echter een frisbee uit de categorie Ultimate Discs is hier veel beter voor geschikt.

Extra informatie

Gewicht 175 g
Speed

Glide

Fade

Plastic

Gebruik

Merk

Gewicht

, , ,

Kleur

, , , , , , ,

Disc type

Diameter

Wij verkopen dé topmerken