Over www.frisbeewinkel.nl

Frisbeewinkel is dé speciaalzaak van Nederland op het gebied van frisbeesporten zoals Ultimate Frisbee, Disc Golf, DDC, Accuracy en Dogfrisbee

Mijn naam is Hans Krens, ik ben de eigenaar van Frisbeewinkel. Ik geef les aan docenten, schrijf lesmethoden voor frisbee op school, geef clinics voor sportklassen en verkoop frisbees via deze website.

Waarom een frisbeewinkel?

Het idee voor Frisbeewinkel ontstond in 1996 toen ik international was van het Nederlandse Ultimate Frisbee team. In die periode ging ik veel naar toernooien en viel het me op dat het moeilijk was om een goede frisbee te kopen. Er werden (en er worden nog steeds) veel PVC weggeef-frisbees geproduceerd: dit zijn goedkope, niet-duurzame frisbees die niet geschikt zijn voor de sport. Dit promotie-speelgoed geeft de frisbeesport natuurlijk een verkeerd beeld. Terwijl de sport enorm veel te bieden heeft en een echte wedstrijdfrisbee een sportartikel is dat – bij goed gebruik – minstens 10 jaar mee gaat.

Ik vond het hoog tijd om dit beeld van frisbee te helpen veranderen, en ik begon goede frisbees makkelijker beschikbaar te maken voor de frisbeesporters. Ik kocht er een paar en nam ze mee naar toernooien: een kleedje met een paar frisbees erop naast de velden. Dat ging van 15 frisbees naar 50 frisbees, naar 600 en zo verder.

Tegelijkertijd gaf ik veel clinics op scholen. De kinderen en docenten raakten enthousiast van mijn lessen en de sport. Zo ontstond er meer vraag naar goede frisbees en begonnen leraren de frisbeesporten te ontdekken. Toen liep ik iemand tegen het lijf die wel een webshop wilde bouwen en Frisbeewinkel.nl was geboren. Nu heb ik de grootste frisbeewebshop van West-Europa en ben ik trotse toeleverancier van onze geweldige sporten.

Hoe werkt Frisbeewinkel?

Een bestelling plaatsen via de website gaat zoals bij veel webshops: plaats de gekozen artikelen in het winkelmandje en vul je klantgegevens in. Voeg een extra notitie of vraag toe, kies jouw betalingsmethode en rond de bestelling af. Mocht je vragen hebben, ik geef je graag deskundig advies. Mail me op hier.

Wat is frisbee eigenlijk?

Ben je minder bekend met frisbee? Lees dan meer over de verschillende sporten op de informatiepagina’s over Discgolf, Ultimate Frisbee en Hondenfrisbee. Je vind ze onderaan de website onder A world of Frisbee. We hebben ook een informatiepagina per sport die je helpt om wegwijs te worden in het gigantische aanbod en om zin en onzin te kunnen onderscheiden. Je vind ze onder keuzehulp Disc Golf, keuzehulp ultimate.

Als je frisbeeles wilt volgen van een professional, kijk dan op www.frisbeeclinics.nl – ronduit bevlogen in frisbeesport!