Over www.frisbeewinkel.nl

Frisbeewinkel is dé speciaalzaak van Nederland op het gebied van frisbeesporten zoals Ultimate Frisbee, Disc Golf, DDC, Accuracy en Dogfrisbee. Het is een initiatief van Hans Krens, de ontwikkelaar van jeugdfrisbee in Nederland en schrijver van de frisbee lesprogramma’s van “the Ultimate Teacher”. Hij legt ook DiscGolfParks aan met zijn firma DiscGolfPark Benelux.

Naar de Shop


Het ontstaan van frisbeewinkel

Het idee voor Frisbeewinkel ontstond in 1996 toen Hans international was van het Nederlandse Ultimate Frisbee team. In die periode ging hij veel naar toernooien en viel het hem op dat het moeilijk was om een goede frisbee te kopen. Er werden (en er worden nog steeds) veel PVC weggeef-frisbees geproduceerd: dit zijn goedkope, niet-duurzame frisbees die niet geschikt zijn voor de sport. Dit promotie-speelgoed geeft natuurlijk geen goed beeld van de frisbeesport. Terwijl de sport enorm veel te bieden heeft en een echte wedstrijdfrisbee een sportartikel is dat – bij goed gebruik – minstens 10 jaar mee gaat.

Hans begon goede frisbees makkelijker beschikbaar te maken voor de frisbeesporters. Hij kocht er een paar en nam ze mee naar toernooien: een kleedje met een paar frisbees erop naast de velden. Dat ging van 15 frisbees naar 50 frisbees, naar 600 en zo verder.

Tegelijkertijd gaf Hans veel clinics op scholen met zijn bedrijf www.frisbeeclinics.nl. De kinderen en docenten raakten enthousiast van zijn lessen. Zo ontstond er meer vraag naar goede frisbees en begonnen leraren de frisbeesporten te ontdekken. Toen hij iemand tegen het lijf liep die een webshop wilde bouwen, was Frisbeewinkel.nl geboren. Nu is het de grootste frisbeewebshop van West-Europa.

Hoe werkt Frisbeewinkel?

Als je een bestelling plaatst voor 13:00, dan wordt deze dezelfde dag nog uit voorraad verzonden. Maar als je vragen hebt, dan kun je Hans bellen of mailen voor deskundig advies. Mail dan naar klantenservice@frisbeewinkel.nl. Frisbeewinkel verkoopt ook aan winkels, webshops en evenementenbureaus.

Frisbeewinkel.nl verkoopt niet via de grote webwinkels en werkt zo klimaat- en milieuvriendelijk mogelijk. Meer informatie over onze keuze als het gaat om klimaat en duurzaamheid vind je hier.

Wat is frisbee eigenlijk?

Ben je minder bekend met frisbee? Lees dan meer over de verschillende sporten op de informatiepagina’s over Discgolf, Ultimate Frisbee en Hondenfrisbee. Je vind ze onderaan de website onder A world of Frisbee. We hebben ook een informatiepagina per sport die je helpt om wegwijs te worden in het gigantische aanbod en om zin en onzin te kunnen onderscheiden. Je vind ze onder keuzehulp Disc Golf, keuzehulp dogfrisbee en keuzehulp ultimate.

Als je frisbeeles wilt volgen van een professional, kijk dan op www.frisbeeclinics.nl – ronduit bevlogen in frisbeesport!