Over frisbeewinkel.nl

Frisbeewinkel is dé speciaalzaak van Nederland op het gebied van frisbeesporten zoals Ultimate Frisbee, Disc Golf, DDC, Accuracy en Dogfrisbee.

Mijn naam is Hans Krens, ik ben de eigenaar van Frisbeewinkel. Ik geef les aan docenten, schrijf lesmethoden voor frisbee op school, geef clinics voor sportklassen en verkoop frisbees via deze website.


Waarom een frisbeewinkel?

Het idee voor Frisbeewinkel ontstond in 1996 toen ik international was van het Nederlandse Ultimate Frisbee team. In die periode ging ik veel naar toernooien en viel het me op dat het moeilijk was om een goede frisbee te kopen. Er werden (en er worden nog steeds) veel PVC weggeef-frisbees geproduceerd: dit zijn goedkope, niet-duurzame frisbees die niet geschikt zijn voor de sport. Als promotie-artikel voor de frisbeesport geven ze bovendien een verkeerd beeld. Vergelijk het met een goedkope bal: als voetbal niet bekend zou zijn en je alleen plastic opblaasballen zou kunnen kopen, dan zou niemand voetbal als sport serieus nemen en iedereen voetbal zien als ´een spelletje´. Dat is wat er met frisbeesport al jaren aan de hand is, terwijl de sport enorm veel te bieden heeft!

De echte wedstrijdfrisbee is een sportartikel dat – bij goed gebruik – minstens 10 jaar mee gaat. Ik vond het hoog tijd om dit beeld van frisbee te helpen veranderen, en ik begon goede frisbees makkelijker beschikbaar te maken voor de frisbeesporters. Ik kocht er een paar en nam ze mee naar toernooien: een kleedje met een paar frisbees erop naast de velden. Dat ging van 15 frisbees naar 50 frisbees, naar 600 en zo verder.

Tegelijkertijd gaf ik veel clinics op scholen. De kinderen en docenten raakten enthousiast van mijn lessen en de sport. Zo ontstond er meer vraag naar goede frisbees en begonnen leraren de frisbeesporten te ontdekken. Toen liep ik iemand tegen het lijf die wel een webshop wilde bouwen en Frisbeewinkel.nl was geboren. Nu heb ik de grootste frisbeewebshop van West-Europa en ben ik trotse toeleverancier van onze geweldige sporten.

Hoe gaat Frisbeewinkel in zijn werk?

Een bestelling plaatsen via de website gaat zoals bij veel webshops: plaats de gekozen artikelen in het winkelmandje en vul je klantgegevens in. Bij het invoeren kun je een extra notitie of vraag plaatsen. Ik geef je graag deskundig, persoonlijk advies en zorg ervoor dat je je bestelling binnen enkele dagen in huis hebt.

Frisbeewinkel verkoopt ook aan winkels, webshops en evenementenbureaus. Neem voor meer informatie contact op via info@frisbeewinkel.nl.

Frisbeewinkel.nl verkoopt niet via de grote webwinkels en werkt zo klimaat- en milieuvriendelijk mogelijk.

Wat is frisbee eigenlijk?

Ben je minder bekend met frisbee? Lees dan meer over de verschillende sporten op de informatiepagina’s over Discgolf, Ultimate Frisbee en Hondenfrisbee.

Als je frisbeeles wilt volgen van een professional, kijk dan op www.frisbeeclinics.nl – ronduit bevlogen in frisbeesport!