Start met
Disc Golf

Nieuw binnen

Check hier>

Mike Ocon Memorial

door | 21 november 2022 | Disc Golf

Op 20 november werd de eerste Mike Ocon Memorial georganiseerd, en Frisbeewinkel mocht sponsor zijn. Mike overleed vorig jaar op zijn home course in Nieuwegein, die wij een jaar eerder hadden mogen opknappen in opdracht van de Gemeente Nieuwegein.

Peter, Cindy, Eveline en Mathijs organiseerden dit toernooi ter nagedachtenis aan Mike. We hadden voor iedereen een individuele disc bedrukt met een prachtig ontwerp van Cindy.

De herinnering levend houden aan Mike is waardevol om verschillende redenen. Deze discgolfer van het eerste uur heeft de sport op de kaart proberen te zetten in een tijd dat Nederland er eigenlijk nog helemaal niet klaar voor was. Een kleine groep hechte enthousiastelingen omarmde het echter en bracht leven. Samen organiseerden zij Dutch Opens, competities en vonden aansluiting bij de Nederlandse Frisbee Bond in die tijd. Zo ben ik er begin jaren 90 ook mee in aanraking gekomen en begon ik met mijn DX Stingray te smijten.

Mike sprak Nederlands, maar met Amerikaanse inborst. Hij sprong soms van de hak op de tak, en was daarom vaak moeilijk te volgen. Op NFB vergaderingen bracht hij soms punten in die niemand begreep, en zeker bij de rondvraag was dat soms wel eens vervelend langdradig. Niemand trok zijn goede bedoelingen echter in twijfel.

Op de course deelde hij gallery passes uit, kleine papieren briefjes die je dan aan mensen kon geven zodat ze ‘gallery’ mochten zijn. Als ik met hem filosofeerde over oefeningen voor disc skills, nam hij een stift en kladde de onderkant van zijn disc vol. Die moest dan ter plekke door ons beide worden ondertekend en voorzien van datum, waarna een pleidooi volgde voor meer frisbee in Nederland, en een groots en meeslepend idee van hoe we dat samen mainstream gingen maken. Ik dacht vaak bij mezelf: “Laat ik eerst maar eens een paarhonderd kinderen aan het frisbee krijgen”. Mede door inspiratie van Mike is me dat tien jaar later door hard werken nog gelukt ook en werd ik ontslagen bij het adviesbureau omdat ik teveel bezig was met frisbeelessen geven vanuit Frisbeeclinics.nl. De NFB toendertijd ondersteunde me nauwelijks helaas, maar bij Mike kon ik terecht en met zijn hulp heb ik mezelf verder bekwaamd.

Mike was een bijzonder mens, en het evenement in zijn eer bracht mensen bij elkaar die elkaar lang niet hadden gezien. Bedankt Eveline, Mathijs, Cindy & Peter. Wat een energie is daar in gaan zitten, maar wat een beloning met wel 74 deelnemers! Dat zoveel mensen een fijne dag hebben en herinneringen ophalen met elkaar doet me goed.

FRISBEEWINKEL GARANTIE

VOOR 13.00 BESTELD

DEZELFDE DAG NOG VERZONDEN!

Wij verkopen dé topmerken